Zo doe je mee

Jij kunt iemand helpen met jouw talent. Word vrijwilliger!

Zou jij graag iemand willen helpen? Of wil je graag iets goeds doen voor dieren of de natuur? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan zijn we blij dat je ons gevonden hebt! Skill Ability helpt jongeren die vrijwilligerswerk willen doen aan een plek die bij hun past. Ben jij tussen de 15 en 30 jaar en woon je in (de buurt van) Apeldoorn? Of je nou eenmalig of voor langere tijd wilt helpen: wij vinden een project voor je.

“Jij kiest zelf waar je vrijwilligerswerk wilt doen. Wij zijn de matchmakers.”

Wat kan ik doen?

Vraag je je af: Wat zou ik kunnen doen? Hoe kan ik iemand helpen? Daar gaan we samen naar kijken. Vind je het leuk om te koken, schrijven of ben je handig met smartphones en pc’s, dan zoeken wij een project waarbij je dát kunt gebruiken. We hebben genoeg projecten om een hulpvraag te vinden die bij jou past. Jij kiest daarna zelf waar je vrijwilligerswerk wilt doen. Wij zijn de matchmakers.

Jij maakt de dag van een ander

Je kunt al met een praatje of een korte wandeling iemands dag maken. Voor jou voelt dat als een kleine moeite, maar een ander kan hier echt naar uitkijken. Bijvoorbeeld iemand op leeftijd wie niet veel mensen meer om zich heen heeft. Of iemand wie nog maar net in Nederland woont en de taal nog niet goed spreekt. Vrijwilligerswerk doen geeft veel voldoening. Lees de ervaringsverhalen van jongeren die jou voorgingen maar eens.

 

Ontdek waar je talent ligt

Je kunt vrijwilligerswerk ook gebruiken om te ontdekken waar je goed in bent. Als je bijvoorbeeld twijfelt of de (ouderen)zorg of voor de klas staan iets voor je is, kun je maatje worden van een oudere of knutselen met kinderen. Of misschien wil je juist graag de natuur in of met je handen werken. Vrijwilligerswerk is een laagdrempelige manier om hiermee te beginnen.

“Door vrijwilligerswerk te doen, leer je nieuwe skills en doe je werkervaring op.”

Boost je cv met vrijwilligerswerk

Door vrijwilligerswerk te doen, help je niet alleen een ander. Het staat ook super goed op je cv! Je leert nieuwe skills en doet werkervaring op. Een goede manier om je cv op te vullen als je nog niet veel werkervaring hebt. Met vrijwilligerswerk laat je zien waar je interesses liggen en kun je opvallen tussen andere sollicitanten. Het is een goede ijsbreker tijdens een sollicitatiegesprek!

Meld je gemakkelijk online aan

Denk je nu: Say no more, waar kan ik me aanmelden? Dat kan heel gemakkelijk via het online aanmeldformulier. Wij leren je graag kennen! Als we je aanvraag binnen hebben, zullen we snel contact met je opnemen. We gaan verschillende projecten voor je zoeken waarvan wij denken dat ze bij je passen, zodat je wat te kiezen hebt. Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Lees hier wat er gebeurt nadat je je hebt aangemeld.

Heb je nog vragen?

Wil je graag meer weten over onze projecten of heb je nog een brandende vraag, neem dan online of telefonisch contact met ons op. Wij bijten niet!

Meld je aan