fbpx
projecten
Maatje worden in Apeldoorn
Lijkt het je leuk om een boodschapje te doen voor ouderen? Even samen een spelletje te doen? Of de Nederlandse taal te oefenen met een vluchteling en Apeldoorn te laten zien? Dan is maatjescontact wat voor jou!

Zet je in voor een ander!

Een klein gebaar kan een groot verschil maken. Als maatje kun jij al iemand helpen door bijvoorbeeld samen te wandelen en een praatje te maken. Of samen huiswerk te maken. Wij hebben veel aanvragen van ouderen die zich eenzaam voelen of vluchtelingen die graag een taalmaatje willen. Daarvoor kun jij al een grote hulp zijn!

Als maatje zet jij je in voor iemand die zelf een beperkt sociaal netwerk heeft. Samen spreek je af en onderneem je leuke dingen. Voor ouderen kun je een boodschapje doen, samen een spelletje spelen of gewoon een luisterend oor bieden. Met vluchtelingen kun je de Nederlandse taal oefenen en ze bijvoorbeeld de stad Apeldoorn laten zien. Doe wat je zelf leuk vindt!

Ook hebben we hulpvragen voor huiswerkbegeleiding, duofietsen met een jongere met een beperking of dansen bij een dansgroep. Volop keuze! Meld je je aan? Dan zoeken we samen met jou een passende match!

Wil je meedoen of meer weten? Vul dan gemakkelijk en snel het online aanmeldformulier in!

Deze skills ga jij ontwikkelen

Initiatief tonen

Je neemt initiatief om je maatje te bezoeken en komt met leuke ideeën.

Sociaal

Je toont interesse in je maatje. Je wilt je maatje graag helpen zonder eigenbelang.

Inlevingsvermogen

Je kan je inleven in het verhaal van je maatje.

Contactgericht

Je kan makkelijk contact maken met je maatje en andere mensen.

Vincent

“Wat voor jou een kleine moeite is, wordt ontvangen als een groot cadeau.”

wil je meedoen of meer weten?